Pagina's

zaterdag 24 juni 2017

Round Robin #6: Het boek van Tanja

Spoiler-alert: als je meedoet met het Round Robin-groepje 1 van de facebookgroep Snail Mail en je wilt nog niks zien van de boekjes, sla deze post dan over. De eerste foto in de Round Robin-posts is dan ook altijd een foto van de voorkant, omdat de voorkant al bekend is bij de eigenaar van het boekje.


Ik loop achter, ik weet het. Gelukkig niet met het maken en versturen van de Round Robin-boekjes, maar wel met het publiceren van mijn creaties. Dus het is hoog tijd voor het boek van Tanja, waar ik in mei in mocht werken. Ik noem het expres niet het boekje, want Tanja's bijdrage is van een wat groter formaat dan ik tot nu toe ontvangen heb. Denk eerder aan pagina's op A4-grootte. Dat was een verrassing, maar biedt meteen weer mogelijkheden voor een andere benadering. Zoals een hele pagina uit een tijdschrift bijvoorbeeld. En het gebruik van grote project-life kaarten.


Het nadeel van te laat je blogpost schrijven is dat je niet helemaal meer weet wat er in het boek stond. Ik moet je dus schuldig blijven waar Tanja van houdt. Ik weet het niet meer zo uit mijn hoofd en het boek is al meer dan een maand geleden verder gestuurd, dus nakijken lukt ook niet meer. Wat ik nog wel weet, is dat Tanja van poëzieplaatjes houdt, want dat was mijn inspiratiebron voor de eerste pagina.


Op een achtergrondje van geschenkpapier heb ik twee project life-kaarten geplakt. Het grotere formaat is 4x6 inch (ongeveer 10x15 cm). De bovenste heeft een mooie quote, op de onderste heb ik een openingsboodschap geschreven. Aan de bovenkant van de kaarten heb ik een tapeje geplakt, hetzelfde tapeje zie je links op de pagina (de tape met de roosjes is nog van de creatie voor de mijne). Rechtsboven vormen kartonnen letters de maand mei en verder vallen natuurlijk de poëzieplaatjes op. Ik heb best veel van die plaatjes op voorraad, want ook ik ben er dol op.


Wat ik zo bijzonder aan poëzieplaatjesvind,  is dat je tegenwoordig nog precies dezelfde plaatjes kunt kopen als pak 'm beet 45 jaar geleden. Hoe ik dat weet? Nou, ze zitten in mijn eigen poëziealbum en die dateert toch echt van 1974. Natuurlijk is er ook op dit punt wel wat ontwikkeling en zie je ook modernere versies, maar het is verbazingwekkend hoeveel je nog van die oude plaatjes als nieuw kunt kopen. Ook de plaatjes
die ik op deze pagina heb geplakt heb ik nieuw gekocht. Ik ken ze echter uit mijn eigen album van vroeger. I love them: die felle kleuren, de vintage print (of zo je wilt: het oubollige plaatje) en vooral het gebruik van glitter.Het is soms wel zoeken naar die mooie plaatjes van vroeger, want ze zijn lang niet meer op zo veel plekken verkrijgbaar als eerder. Als ik weer een soort tegenkom, die ik herken uit mijn eigen album, neem ik ze altijd mee. Het lukt nog wel eens bij boekwinkels of Dille en Kamille.

Gebruikte materialen: achtergrondpapier van Flying Tiger of Sostrene Grene, letters van Action, bovenste PL-kaart heb ik ooit gekregen, onderste PL-kaart is van Graphic45, pijltjestape heb ik op een beurs gekocht.

Voor de eerste dubbele pagina heb ik me laten inspireren door een foto uit een Flow Magazine. Het is een boom met rose bloesem en een blauwe lucht erachter, dus het kleurenthema was duidelijk. Ik heb er een mooie tekst op geplakt. Dat wil zeggen: het begin is heel erg mooi, pas in de laatste regels wordt het opeens heel triest. Ik heb nog getwijfeld of ik het zou gebruiken, maar ik heb het toch gedaan. De witte achtergrond heb ik wat bijgekleurd met distress inkt. Nog wat stickers en punches er bij en de pagina is klaar. Rechts heb ik een grote pocket gemaakt, waar ik een aantal kaartjes en goodies in heb gedaan. Ook een kaartje met meer info over mezelf zit er tussen. Het geheel is versierd met stickers, punches, wat plaatjes, een klein labeltje en een stempelafdruk.

Gebruikte materialen: Fotopagina en tekst uit Flow Magazine, grote ronde stickers van Sostrene Grene, de spiraal-ponsen heb ik eens op een beurs gekocht, achtergrondpapier rechts (waar ik ook de punches uit heb gestanst) is van de Hema, het labeltje komt uit een setje van Kruidvat, het witte en blauwe tekstje zijn stickers van Bella BLVD, de stempel met de Friends-tekst is van Kaisercraft, de rose washitape heb ik gekocht bij (destijds) Bart Smit, blauwe tape is geloof ik van Sostrene Grene en de rest weet ik niet meer.De tweede dubbele pagina vind ik bijzonder mooi, met name het rechtergedeelte. Uiteraard vind ik alles geslaagd wat ik maak (anders stuur ik het niet weg), maar soms heb je iets meer met een creatie. En zo veel heb ik er eigenlijk niet aan gedaan, hoewel het maken veel tijd kostte. De tekening is van zichzelf al zo prachtig, dat het niet veel meer nodig heeft. Ook dit is een pagina uit Flow Magazine. Ik heb er alleen een tekstvak aan toegevoegd, dat ik op een andere tekst heb geplakt. De woorden zijn gestempeld, vervolgens uitgeknipt, voorzien van een randje en op een mooi papiertje geplakt. De tekst vind ik erg inspirerend en is me dierbaar. Het is een beetje ingewikkelde manier om te vertellen dat je van kleine dingen kunt (en misschien moet) genieten. De linkerpagina heeft weer inpakpapier als achtergrond, waarop ik allerlei diecuts/ephemera, stickers en punches heb geplakt. Het vogelstansje hield ik over bij een diecut-ruil: een envelop met stansjes reist rond, je haalt er uit wat je leuk vindt, vult het weer aan met zelfgemaakte diecuts en stuurt het na de volgende op de lijst.

Gebruikte materialen: achtergrondpapier links van Xenos, meeste versieringen van Kaisercraft, blauwe vlinders van Witte Boekhandel, theelabeltjes van Yogi Tea, Paris-tape van KIK, streepjestape over het midden van de pagina's van Action, smalle sterretjestape ook.

Tot slot is er nog een enkele pagina, waar ik een vrolijk geheel van heb gemaakt. Op het achtergrondpapier heb ik eerst doilies geplakt, waarna ik met een hartjesstencil en inkt hier en daar een patroontje heb gesjabloneerd. De randen van de leuke kaartjes heb ik met de distresstool opgeruwd en voorzien van inkt. Nog een tekststicker, aangevuld met eigen tekst, een tapeje langs de rand en wat glimmende bloemetjes maken de pagina af.

Gebruikte materialen: achtergrondpapier, doilies en bloemetjes van Sostrene Grene, tape van de Wibra, kaartjes uit een set van DM (Duitse drogist), sticker uit een stickerboekje dat ik in Frankrijk heb gekocht, inkt en stencil weet ik niet meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten