Pagina's

donderdag 6 juli 2017

Art journal #10: Be the light

Er gaan natuurlijk wel eens dingen mis. En soms gaan dingen heel erg mis. Dat gebeurde toen ik met deze art journal pagina begon. Ik had die week een bestelling ontvangen met onder andere een aantal distress paints. Het waren de wat grotere potjes met zogenaamde 'dabbers', een soort van sponsjes op de potjes waarmee je de verf kunt aanbrengen. Daar had ik nog niet eerder mee gewerkt, maar wel heel veel filmpjes op youtube gezien, waarbij die verf redelijk makkelijk uit de potjes kwam. Niet bij mij dus. Ik had netjes geschud en bleef maar deppen met de dabber, maar er kwam niks uit. Dus wat doe je? Je geeft wat druk op het potje, zoals ook bij een tube. Dat had ik beter niet kunnen doen, want  het hele deksel met dabber schoot eraf en al mijn mooie distress paint spoot over de art journal, mijn bureau en mijn kleding. Het was een prachtige kleur, pewter, dat wel....

Nadat ik mijn bureau had schoongemaakt en de kleding in de wasmachine had gedaan, ging ik verder met de pagina. Er zat al genoeg pewter (betekent 'tin', dus een mooie metallic middelgrijze tint) op de pagina, dus van daaruit heb ik verder gewerkt. Voor de zekerheid combineerde ik de tin-kleur met 2 kleuren uit de gewone verfpotjes: een groen en een geel. Ik had vooraf al een aantal stukjes washitape met veertjes op het papier geplakt en die schemert mooi door de kleurtjes heen. De pagina lijkt al niet meer op een ongelukje.
Ik ging verder met stempels. Aansluitend bij de washi koos ik voor grote verenstempels, die ik met een grijze inkt aan heb gebracht. Dit is een inkt die opgenomen kan worden door de ondergrond en dan de print wat vervaagd, maar door de gesso en verf blijft de afdruk op mijn pagina redelijk scherp. Voor het contrast heb ik ook een kleinere verenstempel gebruikt: met witte verf vormt het een mooi patroontje, zo verdeeld over de pagina.Meestal breng ik vervolgens reliëf aan met een stencil en wat pasta. Deze keer heb ik een inktspray gebruikt, maar dat effect was toch niet zo als ik verwacht had. Het geeft vooral een vage afdruk en niet het contrast dat ik verwacht had. Dus er moest voor mijn gevoel nog wat bij. Na lang nadenken heb ik toch maar weer een stencil en glanzende reliëfpasta gepakt en aan de zijkanten een glimmend accent aangebracht, wat weer mooi past bij de pewter-verf. 


Tijd voor de finishing touches. Als eerste heb ik wat zwarte spetters gespetterd: ik blijf dat leuk vinden. Natuurlijk hoort er ook een mooie quote op een kaartje bij. Het kaartje heeft een tin-kleurig randje gekregen. Tot slot heb ik her en der nog glimmende stickertjes geplakt, die wat mij betreft heel goed bij de tekst op het kaartje passen.Al met al vind ik de pagina uiteindelijk toch erg geslaagd, ook al ging er van alles mis en liepen de dingen niet zoals ik gedacht had. Maar dat hoort ook bij creativiteit: oplossingen verzinnen die soms juist heel fijn uitpakken. Dus hier is mijn pagina: Be the light!Gebruikte materialen: distress paint in de kleuren pewter, mustard seed en evergreen bough, washi tape van Action, clearstamp set met veren van Craft Emotions, houten stempel van Sostrene Grene, Memento inkt in de kleur London Fog, Brilliance inkt in de kleur Moonlight Shadow, stencil (met soort van hokjes) van Hobbyshop Sandra, distress inkt spray in de kleur stormy sky, stencil met sierranden van Action, Viva Decor Inka Gold glimpasta in de kleuren Platinum en Iceblue, zwarte spetters met Mr Huey zwarte inkt, gele stickers van So Low en het kaartje komt uit de serie Pink Paislee Take me Away (paper 24).Geen opmerkingen:

Een reactie posten