Pagina's

donderdag 15 juni 2017

Embellishments #5: Clusters


Als je op youtube zoekt op embellishments en tutorial, dan kom je zeker een aantal video's tegen van zogenaamde clusters, ook wel layered embellishments of layered clusters genaamd. Veelal gemaakt van leftover scraps, oftewel restmateriaal. Kleine stukjes papier of karton zijn altijd nog wel weer bruikbaar voor een cluster-embellishment.

Wat is het idee? Je plakt een aantal scraps papier op elkaar en maakt zo een decoratie. Eigenlijk is het niet meer dan dat. Je combineert mooie kleuren of prints of verschillende soorten papier. Je kunt teksten gebruiken of punches of kleine die-cuts of bloemetjes of knoopjes of lintjes en touwtjes. Je kunt het spul aan elkaar plakken, met lijm of foamtape (dat is dikker tape, waardoor het niet plat op elkaar ligt), maar je ziet ook vaak dat een cluster met een nietje aan elkaar zit of zelfs dat de naaimachine op tafel komt. Veelgebruikte vormen zijn cirkels, banners, vlaggetjes, vlinders en hartjes. Ook ponsen zijn dankbaar gereedschap. Kleine stempels, letterstickers, eigenlijk kun je alle technieken en materialen gebruiken.

Eigenlijk heeft iedere zichzelf respecterende crafter met youtube-kanaal wel een video met clusters gepubliceerd. Mijn favorieten zijn Little Hot Tamale en Filiz Loves Paper. De eerste (Meg) heeft een hele reeks video's met zelfgemaakte embellishments onder de naam Build your Stash. Kijk bijvoorbeeld deze eens. Ook Filiz plaatst niet alleen video's van mooie projecten, maar ook tutorials voor het maken van onderdelen. Haar clustervideo vind je hier.

Zelf heb ik ook een aantal clusters gemaakt. Met wisselend succes overigens, maar zonder oefening geen leerproces. Het is een dankbaar werkje, omdat je iets moois maakt van de overgebleven stukjes papier.Hier zie je een cluster-embellishment in een project verwerkt. De twee halve cirkels
er onder heb ik er aan toegevoegd, die zaten niet in de cluster.Deze twee sets vind ik erg geslaagd. Geïnspireerd op teksten van Flow.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten